Tietotiimi Helpdesk
 
Mitä eroa on sähköpostin IMAP4- ja POP3-protokollilla?
Author : Jari Laaksonen | Created on : Jul 16 2014
Sähköpostipalvelut
 
IMAP4

IMAP-protokollaa käytettäessä postiohjelma käsittelee posteja suoraan palvelimelta, jolloin posteja voidaan poistaa tai tallentaa muualle yksi viesti kerrallaan, tai säilyttää kaikki viestit palvelimella. Tästä on etua erityisesti silloin, kun samaa postilaatikkoa käsitellään useammalta eri tietokoneelta, esimerkiksi töistä ja kotoa. Tästä syystä onkin suositeltavaa käyttää IMAP-protokollaa.

Varsinkin matkapuhelimessa kannattaa käyttää IMAP-protokollaa.

POP3

POP3-protokollaa käytettäessä postiohjelma noutaa palvelimen Saapuneet-kansion viestit tietokoneelle, jolta posteja luetaan. Tällöin postilaatikon Saapuneet-kansio jää -palvelimella postin noudon jälkeen tyhjäksi, ellet erikseen määritä, että viestejä ei poisteta palvelimelta ennen kuin ne on poistettu koneelta. Postiohjelmissa on usein vaihtoehtoinen asetus, jossa kaikista noudetuistakin posteista jätetään kopio postipalvelimelle.

POP3-protokolla ei nouda viestejä muista kuin Saapuneet-kansiosta. POP3-protokollan etuna on, että postilaatikko ei yleensä tule koskaan täyteen, kun viestejä ladataan palvelimelta omalle tietokoneelle. Haittana taas on se, että viesti on luettavista vain siltä koneelta mille sähköpostit on ladattu.

Search Solutions
  
Customer Help Desk by SupportCenter Plus